Dålig uppdatering här!

Men just nu är det bara skit här. Tandvärken har tagit över hela mitt vardagliga liv, hemskt är vad det är. Vågar knappt äta något längre för jag är rädd att det ska fastna någon liten matbit i hålet och då göra ont som satan, har redan hänt en gång och jag trodde jag skulle dö när dom rensade och la i kortison salva.....aj aj aj.
Imorgon har det gått en vecka så jag hoppas på bättring snart, vill må bra.

Nyopererad

Var hos Tandläkarkirurgen igår och opererade ut min tand som krånglat fram och tebax sen dom sydde fast den för typ 13 år sen, skönt att bli av med den jäveln, slippa oroa sig för att den ska börja göra ont hela tiden. Operationen gick bra och fort men skit va ont jag hade när bedövningen släppte(halva ansiktet var bedövat i flera timmar) Jimmy fick åka ner till
apoteket och hämta ut mina "Treo Comp" jag fått utskrivna, tog en dubbel på en gång och fick världens hjärtklappning, hade ju inte ätit något sen frukost,jätte smart.
Ska äta mjuk och lättsmält mat i ca 1 vecka nu och gurgla saltvatten efter varje måltid. Hm? Är "Rosèvin" lättsmält??? =)

Kram på er där ute.....dax för en Treo Comp!

Nu så

Tänkte bara säga att Midsommar var jätte bra, Furuvik höll måttet och det blev ett fint firande, dock väldigt lugnt, både Micke och Jimmy somnade när dom la barnen runt 21:30, ha ha ha. Jag och Malin satt i tältet och drack lite vin och spelade kort men vi kom nog i säng före tolvslaget i alla fall, alla var pigga dagen efter och det var skönt för då gick vi ju i parken hela dagen med barnen.
Lite bilder från helgen.
     
     
       


SOCKERVADD ÄR GOTT DET........

Midsommar imorgon

Imorgon är det Midsommar, en av dom mysigaste högtiderna vi har tycker jag, äntligen sommar, glada dansande barn, blommor, god mat i goda vänners lag. Perfekt helt enkelt. Vi åker till "Furuvik" och firar i år, har bokat en liten stuga på deras camping så man kan sova kvar. Micke, Malin och Alexander åker ut idag med sin husvagn så ses vi där imorgon, ska försöka komma iväg i tid........som vanligt =) ha ha ha.
Det ska vara traditionellt firande i parken med musikparad, spelmän, folkdanslag och Tobbe Trollkarl, ska bli kul. Hoppas det inte regnar bara så ungarna kan få åka av sig i karusellerna innan det är dax för Midsommarstången och små grodorna.
Eddy fyller 3 år imorgon oxå så lite firande blir det nog av det me, min söta lintott. Han ska få tårta och paket idag här hemma så slipper vi släpa med det oxå, våran bil brukar bli packad till bristningsgränsen ändå.

Glad Midsommar på er

GI Noll

Also detta med GI Noll, jag känner mig ständigt mätt i princip, man har svårt att förstå att man går ner i vikt trots att man vräker i sig massa gott och alltid är mätt. 2 veckor har passerat och jag har tappat 3 kilo trots att jag fuskade med lite öl i helgen, har varit stenhård med kolhydraterna annars. För en gammal van Viktväktare så känns det otroligt  skumt att äta bacon och ägg till frulle tex och en stor bit brieost till kvällsteet(?) Ja ,jag är glad att det funkar i alla fall för det är mycket roligare än alla andra viktminskningsmetoder jag har testat. Jag har lovat mig själv att köra stenhårt i 4 veckor för att sen analysera hur det gått och hur bra det var.

Ska slänga ungarna i säng nu så man får lite egen tid, Jimmy är i Solna och tränar brottning så jag är helt alena.
Längtar nu till Midsommar,skönt med lite längre helg och umgås med familj och vänner.

Tack och hej, feta mig :-P

Safta & Sylta

Vad gör man när det regnar, regnar och regnar? Nu har det ju regnat i snart en veckas tid. Idag bestämde jag mig i alla fall för att gå lös på all rabarber vi har i trädgården, det är hur mycket som helst, lite hemkokt marmelad till dagisfröknarna som avslutningspresent kanske. Rabarber&Vanilj marmelad, blev kanon!
     


Milton hugger in

Det blev kebabsallad från Pizzerian ikväll och eftersom mamma inte äter bröd just nu så tyckte Milton att han kunde väl få det då.



Blött

Jimmy brukar alltid säga att jag "inbillar" mig när jag säger att det regnat in lite i uterummet, att det inte är riktigt tätt lixom.
Han säger att det inte finns någonstans som det kan regna in. Hm??



Är det verkligen så att jag inbillar mig??

Tjejerna tröttnade på det dåliga vädret och tog en tupplur i soffan. Så fina mina tjejer, bevis för att dom inte alltid är osams.

Kall middag idag

Slängde ihop en "Pasta Carbonara" till ungarna, dom blev jätte glada, det är en stor favvo här. Till mig själv blev det kall mat idag, snabbt och lätt, varmrökt lax med en gegga på hackat ägg, majonäs,creme fraiche och dill, super smarrigt.

Underbart....

.....med lite klassisk svensk sommar, eller hur?  Regnet öser ner, pölarna blir bara större och större,gräsmattan växer som aldrig förr och det finns gott om geggamoja till barnen att gegga ner sig i, helst hela galonstället från topp till tå.
Härliga,sköna 11 + grader att gotta sig i, mmm..!!
Nej, helt allvarligt, VAR FAN TOG SOLEN OCH VÄRMEN VÄGEN????? Nu börjar jag tröttna på det här fis-vädret.
Bläääääää.

Hipp hipp hurra, för Linnea idag!!!!!

Idag fyller min stora tjej 7 år, shit vad tiden går fort.För 7 år sen vid ganska exakt den här tiden så låg vi och tittade på varandra med lika förvånade ögon och undrade vad som hänt. Nu har du blivit en envis tjej med ett jäkla humör,älskar sång och dans, prövar mammas nerver lite titt som tätt och ser fram emot att börja första klass efter sommaren.
Älskar dig av hela mitt hjärta,puss på dig lilla(stora) gumman.


     
                                            
                                                                

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Gårdagen

Alla barn hemma hela dagen, lite halvkrassliga hela bunten, en hel del bråk och tjafs men även lek,bus och mys. Barnen hade picnick med saft och bullar ute i lekparken tills det tydligen hade dykt upp någon liten kaxig 3-åring som skrek fula ord och visade rumpan åt dom (dom är för sköna ungar also) Linnea tyckte att det var mycket opassande och hade genast packat ihop både syskon och filtar för att gå hem bums...ha ha ha.
Linnea var även hos tandläkaren och visade stolt upp sina nya 6-års tänder, hon fick godkänt. Tandläkaren frågade Linnea om var hon helst dricker när hon är törstig??? Linnea tänkte läääänge och sneglade på mig, sen svarade hon vänligt men bestämt : VATTEN......!  ha ha, det var ren lögn men jag höll god min. Sötnosen, hon vet redan hur man drar till med vita lögner..........ooops,undrar var det kommer ifrån?????????
Bilder från gårdagen.






Linnea har fått starka begär av att få Makrill i Tomatsås(?)  Hon åt upp hela burken. Det är ju bara bra, för det är ju nyttigt.

Fest

Igår Söndag var det dax för Linneas 7:års fest, vi hade först tänkt ha den hemma men bestämde i sista stund att vi skulle hyra lokalen istället, det var tur, för det var mycket spring och dans i alla ben. Linnea hade bjudit alla tjejer i klassen och även sin vän Angelica, det var lagom. Det var lite "mini" tema över maten, hamburgare, korv med bröd och sen en massa bullar, muffins, glass och maränger alla verkade nöjda. Glömde dock bort att 7-åringar inte äter så mycket så nu har vi bröd ända fram till jul eller nåt.
Hon fick massor av fina presenter och var jätte nöjd på kvällen när hon skulle sova. På Tisdag fyller hon år och då blir det lite familjefirande här hemma.
Bilder från festen.
     
     
     


Linneas lillesyster "Ella" kom oxå och grattade, så söt. (syskon på pappas sida).


Lite bättre middag

Middagen intagen, ugnsstekt kycklingfilè, chilistekt Halloumi ost och grönsallad. Protein, grönt, fett.  1 glas vitt till det.

Kulinarisk snabblunch

Köttfärssås från gårdagens middag och grönsaker.


Bra post idag

Tog precis en vända till brevlådan och blev genast på bättre humör. 2 brev och båda var roliga överaskningar.

En bröllopsinbjudan från Jimmys lillebror Tommy och hans Alexandra.


Det andra, en elräkning som sjunkit radikalt sen för bara 2 månader sen. Äntligen.


Tack Tommy och Alexandra för eran jätte fina inbjudan. Självklart kommer vi.

Mycket nu

Det känns som om hjärnan ska koka över snart. Skolavslutningar, dagisavslutningar,avslutningsfester,picknickar,presenter till alla fröknar(7 st endast) , 2 av barnen fyller år,Linneas 7:års kalas, midsommarafton,Milton ska till läkaren, Eddy och Linnea till tandläkaren och mitt upp i allt det här så börjar min tand att krångla och göra ont igen, ska ringa till tandläkaren och höra om min utlovade operation för det har jag ju verkligen tid  med just nu.....puh. Ibland blir det mycket på en gång, speciellt den här tiden på året om man har många barn =0)

Ikväll ska jag försöka hinna ner till min vän Marie och baka allt som vi ska ha till Linneas kalas på Söndag, just det, måste ringa och höra om lokalen är ledig oxå och handla,tvätta,städa,aktivera Milton,köpa presenter, fixa avslutningskläder, ringa banken.....................ja ni hör, min lott i livet lixom.

Stövlar idag???

Eddy envisas med att ha sina stövlar på sig så fort vi ska någonstans, även om det som idag är 20 grader varmt redan klockan halv åtta på morgonen, suck. Ingen idè att bråka om det, man får välja sina strider. Sen har han jätte bråttom ut genom alla dörrar och grindar så han ska hinna före tjejerna, för han måste absolut öppna alla dörrar själv annars får han psykbryt.......kan man ha tvångstankar redan som 3-åring?? Ha ha ha.
Imorse hade tjejerna inte tid att tävla med honom om dörröppningar så det gick smidigt, det var värre med att få tjejerna från spegeln, undrar jag hur det ska bli om några år när det även ska sminkas och fixas????? Fy, nej tänk inte på det än.
Stolt Eddy kom först
Tjejfix

Mors dag =O)

En härlig dag med strålande sol och klarblå himmel hela dagen. Vi badade, solade, fikade och hade jätte mysigt.
Vid 13:00 när jag stog och förberedde lunchen inne bultade det på dörren(?) Vem kan det vara tänkte jag, gick och öppnade och där stod blombudet med blommor till mig, åhh vad glad jag blev. Jimmy hade beställt blommor från barnen till mig, en jätte fin bukett med bla "Liljor" och "Rosor" som han vet att jag älskar. Jag hade pikat Jimmy lite under dagen om att det FAKTISKT va mors dag, kände mig lite dum sen, ha ha.

     

       

RSS 2.0