Möhippan


Tessan (bride to be) färdigklädd, 50 tals inspirerat som bröllopet oxå ska vara.


Med en jukebox på magen gav vi oss ut i hässleholm för att sjunga för folk, det var mycket uppsakttat och vi fick sjunga en hel del.


Fullt ös, det lät både högre och med mycket mer inlevelse ju mer dricka vi hällde i oss :-)


Systrarna sisters!! Mia och Tessan. Här fick vi oxå lära oss en dans hela gänget, vi fick ihop det bra tillslut. Vi dansade till Greaselåten "We go together"......underbart.

Om ca 4 veckor är det dax för bröllopet och det ser vi verkligen fram emot.

Tjong!!




Galen helg!

I Fredags när jag låg i solariet så tänkte jag att fasiken vad kul det hade varit att vara med på Tessans möhippa (bröllopet vi ska på i Maj) jag tänkte att jag måste ringa hennes syster Mia när jag kommer hem och ta reda på vilken helg dom ska ha den. Kom hem, Jimmy åkte till gymmet och jag ringde Mia.......shit! Möhippan var dagen efter.....hur fan skulle det gå till nu då? Jag bor ju 60 mil ifrån Bjärnum. Jag kollar tågen och så ringer jag tillbaka sa jag till Mia. Klockan var nu ca 16:30....jag surfade in på Sj`s hemsida och noterade att det gick ett nattåg 23:06, ringer till Jimmy och hör efter om det är ok att jag drar.....det var ok så jag bokade och ringde upp Mia igen: hej imorgonbitti 04:45 står jag på Hässleholms station........Hon tyckte jag var helt galen men blev såklart jätteglad.
Sagt och gjort, jag packade i turbofart och drog :-)
Jag ångrar det inte en sekund för det var en helt underbar helg, skitkul möhippa med en jäkla massa galna Skånetjejer (dom vet hur man festar där nere). Tåget hem igårkväll var dock väldigt segt, först 2 timmar försenat och sen bakis så det heter duga, hua, jag känner mig sliten fortfarande man är ju inte 20 längre om man säger så.

Lägger in bilder från helgen lite senare.

Tjao!


Potentiella "Lets dance" deltagare!

Jag gillar Lets dance och ser fram emot en ny omgång snart. Funderar på lite olika deltagare som skulle vara kul att ha med till nästa sväng.

1: Carola


2: Adam Alsing


3: Musse


4: Fadde


5: Katrin Zytomierska


6: Mikael Persbrandt


7: Baren Håkan


8:Anna Anka


9: Maria Montazami


10: Noomi Rapace


Alla bilder lånade från Google.

Nå, vad tycks? Skulle bli ganska bra tror jag och vilken härlig stämning det skulle bli, ha ha ha ha ha.

Vilka skulle du vilja ha med om du fick välja?

Vinkar!


Myslunch

Såå kallt idag, går runt i raggsockor och fleecejacka och huttrar. Hatar att frysa,jäkla klimat.

Tände ljus och kröp upp i soffan under filten för att inta dagens lunch. Viktväktarnas Pizza Hawaii som jag la på lite extra ingredienser på, champinjoner, het salsa och vilökssås. Hemmagjord vitkål/morotssallad till. 403 kcal.
Dricker ju nästan uteslutande vatten men idag festade jag till med ett glas Fun light :-) Ha ha.



Gott gott!!

Mitt nya helgsnacks!

Hittade detta på MåBra.com, låter ju som ett bra och lite nyttigare snacks till helgen, eller hur?

Ingredienser

4 port

 

1 rödbeta
1 gulbeta eller morot
1 palsternacka

Fetaostdipp:
100 g fetaost, max 25 %
1 dl yoghurt naturell, 3 %, ev. låglaktos
peppar
timjan

 

Så här gör du

 

Sätt ugnen på 200°. Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor. Lägg dem glest på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 20–30 min tills de blivit krispiga. Vänd dem gärna då och då. Låt dem svalna på galler. Mixa fetaost och yoghurt. Krydda och garnera med timjan.

fest-1005-rotfruktschips med fetaostdipp

Lånad bild och text från Måbras hemsida.

Detta ska garanteras testas nu till helgen. Mums.

Todeloo!


Varför ska man ligga i soffan......

...............när man kan ligga på bordet och kolla på tv? Skumt, vi har en stor jätte skön soffa ändå kommer jag på mig själv rätt ofta sittandes eller liggandes på bordet....!



Knas knas!!

Lite fattigare!

Fick storhandla ikväll istället.



Woohooo!!
 


Mamma....?

Jaa, vad är det Ida? 

Varför äter vi alltid så tråkig mat?

Så sa Ida 5 år igår när jag stod i köket och packade upp lite matvaror. Min lilla loppa är väldigt förtjust i mat och tycker om när det är lite annat än dom paradrätterna man kör till vardags här hemma, hon älskar tex att äta hemma hos andra......alltid lika nyfiket kan hon säga: undrar vad vi kommer få för mat där mamma....med ett leende på läpparna. Hon är rolig hon. Jag började genast tänka...vad har dom ätit dom senaste dagarna? Och kom fram till följande: Grillade hamburgare med bröd, köttfärssås med makaroner, Stekt kyckling med klyftpotatis och sås, Mac Donalds, köttgryta med potatis, Korvstroganoff med ris, ugnspannkaka.......Vad ska man hitta på för kul rätter till denna vecka då som lilla madame tycker om?
Kikade lite på förskolans veckomeny, hon äter bra där och kommer gärna hem och berättar vad dom ätit, fick lite små idèer i alla fall. Man fastnar snabbt i matträsket :-)
Storhandla idag oxå, det ekar i kylen.

Moi, moi!!

Jobbsökningstider!

Vill sååå gärna ut i arbetslivet nu, har ju varit hemma många långa år nu med barnen och visst, det har varit en underbar tid men nu känner jag för att börja på ett nytt kapitel i livet. Det är en svår tid att söka jobb på tyvärr och jag har ju inte världens längsta meritlista heller, ha ha ha. Har inte hunnit med så många jobb eftersom jag varit hemma så länge. Dom flesta jobb som finns att söka har jag inte kvalifikationerna till eller så är det bara säsongsjobb och det går ju inte. Det skulle vara så kul om Jimmy fick vara hemma ett tag nu med Milton och njuta av det precis som jag har fått gjort. Det kommer bli dyrt men det är det värt.

Så hur gör man? Hur skriver man ett bra ansökningsbrev? Har inte sökt jobb tidigare,har haft turen att få jobb ändå men genom kontakter som för övrigt verkar vara den absolut bästa metoden.

Så vad vill jag? Jag vill helst inte sitta inlåst på kontor framför en dator utan vill jobba mer kreativt och träffa massor av olika människor. Jobba med händerna, skapa, hjälpa, vara en idèbank osv osv om jag får välja fritt also men så lär det väl inte bli. Sen är det ju det där med barn......tyvärr är inte det en bra merit, på ett sätt kan jag väl förstå oron över att man kommer vara hemma massor med sjuka barn osv men vi är ju 2 föräldrar här och Jimmy har ju aldrig varit hemma och vabbat under alla dessa år vi haft barn så det får bli hans uppgift ett tag framöver för att jag ska få en chans att komma igång på ett förhoppningsvis nytt och inspirerande jobb.

Hösten kommer bli väldigt mörk för oss om jag inte hittar ett jobb. Jag ska göra mitt bästa, det har jag lovat mig själv. Jag vill, jag måste, jag ska!!

Har ni något att föreslå så tveka inte.

Vink, vink!!

Äntligen!

Jag väger mig på Fredagar och idag hade jag äntligen sprängt 7:an och vägde 69,9 kg.......skönt!
Lekte lite med virutuella bilder, inte för att man ser ut exakt sådär men kul att se skillnaden på mina nuvarande 69,9 och min (förhoppningsvis) målvikt på 58 kg.

 

En bit på väg är jag ju men det är en bra bit kvar oxå. Skillnaden mot förr är att jag inte känner någon panik och stress utan jag tar det i min takt annars ruttnar jag på ett kick.

Tjena hallå!

Då var det dax igen!



Två treocomp!!

forts...facebook

Läste just detta:

Om du har en underbar man, fästman eller pojkvän som jobbar hårt för att ta hand om dig och skulle göra vad som helst bara för dig och din familj, då återanvänd detta som din status att ge ärliga och väluppfostrade män där ute ett erkännande som de förtjänar . Eftersom sådana män är få och JAG har en av dem! ♥


Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha !!!! Allvarligt, SLUTA vara så jävla pinsamma, hur gamla är ni egentligen?

Facebook, plutti nuttigt!

Har tänkt på det några ggr och igår reagerade jag till ordentligt. Du har säkert oxå tänkt på det men kanske inte bryr dig.
Allt är så jävla pluttig nuttigt på facebook, så som folk skriver till varandra där har jag svårt och tro att dom pratar till varandra i verkligheten.
Exempel på detta: Åhh söta fina du. Stackars lillpluttelutten då. Fina du. Vad har hänt snuttan, jag blir orolig osv osv..... Allvarligt, är ni så där jävla sockersöta in real life?

Pluttinutt pussilutt på er =0)

Pyssel!

Åkte till Marie idag när Jimpa kom hem från jobbet. Vi tog en promenad i det fina vädret och sen satte vi oss och gjorde halsband och jag gjorde även ett armband, massor av glada färger blandat i en salig röra, vårig och somrigt, kommer bli kanonfint i sommar när man är lite brun, färger piggar upp min annars så svarta stil, ha ha ha.





Man brukar ju annars ha en färg eller max två men här har vi gått helt crazy och tokblandat, ha ha ha.
Kul att sitta och pilla med sånt här, lite som terapi faktiskt fast billigare =0)

Kisses from crazy summer Linda!!!

Hmmm?

Middagen intagen, tonfisksallad! 365 kcal. Nu är frågan om jag ska gå ut och gå en rask promenad eller om jag ska hoppa upp på motionscykeln....????Hm? Jag ska fundera ett tag till men något utav det blir det i alla fall.



Hang in there!!

Lunch i solen!

Dagens lunch intagen i solen, riktigt varmt mot husväggen när man sitter i lä.



Scan Må gott köttbullar, stekt potatis, keldas ostsås och sallad. 403 kcal.

Nu ska jag ta en snabbkaffe på altanen och sen ska jag och Milton ta en promenad ner till dagis och hämta Ida & Eddy. Det får nog bli mellis ute idag för dom, man får passa på när solen är framme.

Tjipp tjopp!


VÅR<3

Igår byggde min käre make ett drivhus, blev jätte fint. Nu ska vi bara bestämma oss för vad vi ska odla där i.
Solen sken och vi var alla ute nästan hela dagen. Grillade hamburgare till middag, mums.
Bilder från dagen





















Ha det gött!

Söndag

Har haft huvudvärk nästan hela veckan, är så trött på det. Idag är första dagen jag vaknat utan huvudvärk på länge, hoppas det fortsätter i rätt riktning. Måste ringa husläkaren, det finns bättre saker mot migrän än treocomp för dom hjälper inte. Har inte kunnat träna heller för då mår man bara illa.
SKa iväg och träna om en liten stund,ska bli skönt, blir i alla fall 3 ggr den här veckan. Köpte en tidning i veckan och då fick man en träningsdvd med Paulo Roberto, jäkligt effektiv tror jag för det var tuffa övningar, 15 minuter rumpa,lår och mage och sen 15 min fettförbränning, ska försöka köra den i veckan som kommer här hemma.
Helgen har varit lugn, igår var jag och Ida hemma hos Sandra och lekte med Wilma halva dagen, sen somnade jag och Jimmy i soffan framför en film som var alldeles för seg, men det var skönt att bara ta det lungt och somna tidigt.

Höres!

Onsdag

Vilodag...Hade huvudvärk hela dagen, suck.

Tisdag

Enbart Cross 40 minuter.

Röd Måndag!

Idag blev det gymmet efter frukosten, 50 minuter Crosstrainer och 25 minuter styrka, körde armar och mage idag. Efter den här långhelgen behövs hård träning kan jag säga, jisses vad mycket gott som har slinkit ner......ja ja, så är det ibland.

Trist väder, ena dagen solar man och grillar för att nästa dag skotta?? Så svenskt om jag får säga det själv.

Ida kom precis in och var alldeles lyrisk....hennes första lösa tand har lossnat.....wow, min stora tjej!!!!




Barnen bygger lego och Jimmy ligger i badet. Milton tar en tupplur. Jag måste nog hoppa in i tvättstugan och forsätta med all tvätt.









Kram

Myslånghelg!

Japp, vi myser massor denna långlediga helg. Vi umgås,städar,grillar,spelar spel och bara är. Vi äter och dricker en massa gott <3

Skönt med långhelg lite då och då. Jag njuter av att vara hemma för snart kanske det är slut på det......kan inte säga mer nu innan jag vet helt säkert hur det blir men ifall allt går vägen kanske det är Jimmys tur att få vara hemma med barnen en tid :-) Jag håller tummarna.

Nu brinner grillen där ute i kvällssolen och jag ska gå och förberreda tillbehören.

Glad fortsättning!

Påsk!

Påskafton idag och solen skiner från en klarblå himmel.....helt underbart. Hittade några söta vårtecken ute på tomten.







Ett till säkert vårtecken i vår trägdgård:



Grillen är tänd och vi ska grilla lite korv till lunch. Mys.

Till ikväll blir det en massa annat gott på grillen: Tunna revben,fläskfilè,kycklingben,cevapcicci samt majskolvar. Till det klyftpotatis, sallad, bea och hemmagjord vitlökssås och några vitlöksbröd. Vi blir nog mätta,ha ha ha.
Svärmor kommer över och hjälper oss att äta.

Glad påsk på er!!

Påskkärringar!!!

Allvarligt talat nu.....var går gränsen för att få gå runt i områden och vara utklädd till påskkärring?? Nyss när jag öppnade dörren stod där 3 tjejer i 15-års åldern???? Glaaaaad pååååååsk sa dom lite glatt och sträckte över ett hemmagjort påskkort med en gul kyckling på, sen stod dom kvar och väntade på att få godis eller pengar i sina gigantiskt stora korgar......dom var helt utklädda och sminkade som påskkärringar och allt??? Pinsamt rent ut sagt.
Kanske ska man gå och byta om trots allt? Undrar vad folk skulle säga?



Nej nu får det inte komma fler för godiset är slut och pengar får dom defenitivt inte. När tjejerna var här hade jag god lust att ge dom en varsin banan och säga: här kommer lite fruktgodis från tant Linda......ha ha ha ha, det hade varit grymt kul.

Haudi!!

RSS 2.0