Näst sista dagen på detta år.

Snart dax för middag, Oxrullader fyllda med pepparrotsost och potatismos till det, mumsigt. Sen kommer Anna och David och hälsar på en sväng.
Har städat och tvättat så det är fint här imorgon när vi åker iväg, skönare att komma hem då. Jag har även gjort efterätten till imorgon eftersom den ska stå kallt  och stelna över natten, vit choklad/vanilj pannacotta, till det serveras jodgubbssås och hallon /blåbär, det är sååå gott och så enkelt att göra, perfekt när man kan förbereda.
Till huvudrätt blir det helstekt oxfilè med potatisgratäng,rödvinsreduktion och varma grönsaker. Till förrätt blev det tillslut chiligratinerad hummer :-)  Jag längtar :-)

Hoppas ni alla får en jätte fin nyårskväll och ett riktigt bra nytt år.

Kramisar


Mellandagar!

Julen är över och det är väldigt långt kvar till nästa som tur är. Vi är alla lediga och latar oss dag ut och dag in, gör inte mycket alls.
Julafton blev jätte bra, jag och Ida började med att åka till mammas grav och tända ljus sen styrde vi kosan mot Linnea......dom hade precis flyttat klart dagen innan så nu bor vi nära varandra även om hon inte är här. Vi fikade och hon fick sina julklappar från oss. Sen åkte vi hemmåt och vid 14:30 kom pappa och Inger, efter det följde traditionsenligt...Kalle, julbord,glögg,godis, tomten och klappöppning. Alla barn var nöjda och glada.

Snart är det nyårsafton, fasiken vad fort det går. Vi åker till Norrtälje och firar hemma hos Micke, Malin och Alexander, vi blir kvar över natten där. På nyårsdagen är det 40:års fest hos Elvir så det gäller att man ska orka med det oxå dagen efter nyår :-) Vi sitter där varje år på kalas oavsätt om man är bakis som ett ägg eller inte,ha ha ha, det är såååå värt det, Elvir är en fantastisk kock och vän så jag missar inte ett tillfälle för fest hos dom.

Funderar på middag? Är sugen på lite av varje men känner inte för att stå vid spisen i flera timmar idag, vi får se vad Lill Ica har att fresta med.

Igårkväll efter middagen åkte jag ner till Anna och drack lite vin med henne och snackade skit, det var trevligt men det blev sent, var hemma runt 02:00 tror jag. Vaknade till lukten av nybakta Scones, min fina Jimmy åhh, du är bäst.

Kram


Dan före dopparedan

Nu är det inte långt kvar tills julen knackar på dörren. Alla i familjen utom jag har nu drabbats av maginfluensa, jag hoppas verkligen att jag slipper, käkar vitpepparkorn och handspritar händerna stup i ett. Jimmy jobbade och spydde om vartannat igår på jobbet,stackarn. Han fick ju vara hemma idag såklart, han ligger däckad på soffan.
Idag är det ju rätt mycket att göra, städa,slå in alla julisar, göra julskinkan osv osv men det får bli som det blir helt enkelt.
Hoppas ni får en riktigt god jul nu.
Kramisar

Jag är gud i köket

Middagen blev så jäkla god, bästa på länge. Jag är grym i köket, helt enkelt underbar, ja så får det bli.


Godkända lekplatser!!

Fika-paus i kalmar, lekplatsen var väl sådär får man väl ändå säga, ha ha ha.


Kräksjukan

Då var det dax för årets första omgång av kräksjukan, både Ida och Eddy har spytt hela natten, dom ligger helt utslagna i soffan och kollar på film och surplar coca cola, det är bra för magen. Ida var hemma hos sin faster över natten så hon fick ta hand om henne stackarn och Eddy var hemma och spydde ner 3 sängar och en soffa, så nu finns det tvätt kan jag säga. Jag ringde till Linnea för att kolla om hon insjuknat men det hade hon inte som tur var.
Vi betar av det mesta nu innan jul känns det som, influensan(kanske tom svin)vinterkräksjukan, öroninnflamation och förkylningar, såå trött på det här nu men bättre innan jul än på jul kanske. Undrar vad som kommer här näst? lite djävulsk tandvärk kanske eller några brutna ben? Den som lever får se men jag har satt på mig boxningshandskarna och står redo att takla what ever kan jag säga, inget välter mig :-) Ha ha ha.

Nu har jag ställt in en potatisgratäng i ugnen som vi ska ha till middag, det blir Oxfile, potatisgratäng, rödvinsreduktion och grönsaker. MUMS.

Trevlig Lördagskväll

Antibiotikadax

Blev ju ännu sämre i Måndags och fick 39 graders feber och mådde verkligen kasst. Fick en jourtid igår uppe hos husläkaren och sänkan hade ökat från under 10 till över 50 sen jag var där sist för en vecka sen. Fick antibiotika och mer kortisontabletter, känner mig redan lite bättre faktiskt, skönt. Jag hatar att vara sjuk, man får inget gjort och man känner sig som en zombie hela dagarna. Linnea har oxå varit hemma hela veckan, feber och ont i halsen men imorgon är det julavslutning och dom slutar redan kl 11:00 så då får hon gå på det, hon har ingen feber längre.
Har hunnit med några julklappar men i helgen måste jag ut och fixa resten så man koppla av sen och ängna lite mer tid åt hemmet och julmaten :-) Mycket roligare. I år ska Linnea fira jul hos pappa, vi kör ju vartannat år så det blir tomt utan henne men han har köpt en lägenhet här jätte nära oss som han flyttar in i nu på Måndag så hon kommer finnas på nära håll om jag vill träffa henne. Min pappa och Inger kommer hit på julafton och kanske Jimmys pappa, sen kommer Anna och hennes kille titta förbi en sväng så det blir full rulle som vanligt.

Jag måste oxå gå till frissan snart, klippa och slinga hade jag tänkt mig, håret är så jävla långt nu och trist, behöver en nystart helt enkelt, ha ha kan man säga så om sitt hår? JA ja, vi får se om det hinns med innan jul.

Hipp happ!

Måndag morgon

Det är Måndag morgon och det snöar ute, det blir så mycket finare när det kommer lite snö, annars är det bara så där brunt och smutsigt över allt. Linnea blev jätte glad när hon insåg att det fanns snö ute, gick lite fortare att få iväg henne till skolan idag. Ikväll blir det till att klä granen, lite tidigt kanske men jag vill få bort den direkt efter nyår så då får man vara snäll och sätta upp den runt Lucia i stället så barnen hinner njuta av den.
Vi inväntar Anticimex nu, dom ska komma och besiktiga huset för hemförsäkringens skull. Dom ska ner i grunden oxå, så jag och Jimmy måste snabbt börja röja ur garderoben som luckan finns i, det ser ut som ett bombnedslag där inne och det går absolut inte att komma ner som det ser ut just nu. Passar på att rensa lite oxå när vi ändå håller på.
Måste komma iväg och köpa lite julisar snart, jag har köpt 3 stycken bara än så länge och det duger inte. Jag känner ångest inför det där, hatar att trängas i julhandeln och inte veta vad man är ute efter riktigt, det slutar ju bara med att man köper något skit istället som sen bara ligger, nej, blää den här julen ska det vara bra genomtänkta julisar som kommer komma till användning, punk slut.

See ya!!!

En kärna i näsan

Det är Fredag och jag är hemma med barnen, Linnea har åkt till sin pappa över helgen så hon saknas. Jimmy är på Åland och jobbar idag så det blir sen hemkomst idag om dom äns hinner med sista båten hem, hoppas det.

Jag mår inget vidare, har tungt att andas och en djävulsk hosta som inte ger med sig. Har inte kunnat sova på 2 nätter så jag är sååå trött, plus att jag käkar stark hostmedicin oxå och känner mig lite extra trött av den. Känner att humöret sviktar hela tiden,har inget tålamod med barnen. Jag ska gå upp och sätta mig med barnen där uppe snart och leka lite, dom blir så glada och jag känner att jag måste umgås med dom oxå nu och sen blire FREDAGSMYS i soffan i kväll. Ska försöka titta på Idolfinalen ikväll, får se om jag kan hålla ögonen öppna.

Eddy petade in en popcornkärna i näsan idag, han pillade och pillade men han fick inte ut den, jag sprang iväg och letade efter något att pilla med men när jag kom tillbaks hade kärnan åkt så pass långt in att det var omöjligt att få ut den på egen hand. Försökte få honom att fräsa ut den men han har inte riktig koll på hur man gör,det blir inget drag lixom. Ja,ha, bara att åka ner till Husläkarna nere i centrum för proffshjälp. Vi sitter i väntrummet och mina 3 små barn beter sig som om dom inte varit ute bland folk på flera veckor, skriker,hoppar,röjer runt bland alla saker och så till slut ropar äntligen läkaren upp Eddy och vi får komma in på ett rum. Han är trevlig och pratar till Eddy hela tiden och visar lite mokajänger som han ska använda, Eddy får känna på och godkänna alla saker innan det är dax för "operation uttagning" allt går fort och kärnan kommer ut på ett kick, Eddy hinner bli lite ledsen eftersom det gjorde ont så långt upp i näsan men det gick över. Sköterskan som var med kom in med en liten Bamsebild som present för att han var duktig.....Eddy tittar upp på henne med butter blick och säger surt....jag vill ha 2!!!! Ha ha ha, den lilla skitungen. På hemvägen pratade vi om att nu har vi lärt oss att man inte ska pilla in saker i näsan i frtsättningen och både Ida och Eddy höll med. Hoppas det håller i sig.

Vinkar trött

Virus

Ett litet ettrigt virus har smugit sig in i min kropp och håller ett fast och envist tag. Var upp till husläkaren igår för det kändes som om jag skulle kvävas, fick ingen luft och det rosslade och pep ordentligt plus att jag är superförkyld och hostar så jag blir hes. Ingen infektion i alla fall så ingen idè med antibiotika men det är bara bra för jag vill inte hålla på och äta sånt skit i onödan, det är bara att stå ut helt enkelt. Fick kortisontabletter och nya astmamediciner, jag har ju inte behövt det på snart 3 år men nu var det alltså dax igen, blommar upp vid dunderförkylningar tydligen, sen fick jag 2 sorters hostmediciner oxå en till natten och en till dagen, 750 pix på apoteket, skitkul, verkligen så här i jultider.
Linnea är hemma med feber eller idag är första dagen utan så imorgon får hon nog gå om hon inte fortsätter hosta så jäkligt, värst är på kvällar och nätter. Inget biter på henne, inte äns den starka hostmedicinen vi har hemma, skruttan.

Vi åkte i alla fall till Furuviksparken i Lördags med Jimmys jobb, det var mysigt. Vi grillade korv, gick på julmarknaden,träffade jultomten,åkte karuseller och slutligen åt vi julbord nere på Sjöbryggan, vet inte om jag har gått och blivit jävligt kräsen men jag tyckte inte det var något gott alls, tur att dom hade lite annat oxå.

När vi anlände till Norrtälje igen lämnade vi Ida och Eddy hos famor för natten och jag och Jimmy gick ut en sväng med några från hans jobb, drack lite öl och snackade skit. Slutligen hamnade vi hos Micke inte allt för sent som tur var, vi sov där och hämtade barnen på Söndag förmiddag. Eftersom jag mådde skit så åkte vi hem på en gång och jag sov nästan hela Söndagen, feber och jätte jobbigt med andningen, blä. Det är inte så att man stannar hemma och tar det lungt när man är sjuk, näääää, ut och festa,röker lite extra  och sover få timmar då får man ju skylla sig själv helt enkelt.

:-)

En riktig SKIT-dag!!!!!!!

I morse när vi äntligen kom ut till bilen(det tar tid att få på 4 små barn kläder som klarar 10 minus) så visade det sig att endast bakluckan går att öppna, övriga var fastfrusna....varför ställde jag inte in bilen i garaget igårkväll?)
Ok, bara att böka in fyra påpälsade ungar till sina platser genom just bakluckan, det tog tid och var knöligt men tillslut var alla på plats så jag kunde klättra fram till förarplatsen och starta bilen för lite värme sen ut och skrapa alla rutor, isen satt som sten och jag fick kämpa ordentligt. Pust och stön äntligen klar, klättrar tillbaks till förarplatsen och ska backa ut, vad händer då?? det är ett kraftigt motstånd och det gnisslar.....handbromsjävelen har frusit fast ordentligt så det går inte att åka någonstans......jag klättrar ut igen och slår med handen på bilen och skriker "BILJÄVEL" då tittar en av grannarna fram och frågar hur det går, jag förklarar problemet och han erbjuder snällt Linnea en plats i hans bil så hon kan komma till skolan...tack gode gud för snälla grannar.
Ut med barnen igen och ner till dagis med Ida och Eddy. Väl hemma hinner jag ta en värmande kopp kaffe och ringa ett telefonsamtal innan dagis ringer och säger att Eddy inte mår så bra, han har diarè och har bajsat 3 ggr redan, ja ha bara att klä på sig igen och traska ner för att hämta Eddy då. Nu har vi varit hemma några timmar och det är snart dax att hämta upp Linnea och Ida igen, Eddy har väl hunnit med ca 10 bajsomgångar än så länge, stackarn det bara rinner ur han. Milton har ju varit dålig i magen ett tag nu så det är väl det han fått, hoppas det går över till Lördag då vi ska iväg på roligheter med Sprutab.
Var ute och testade bilen nu för en stund sen och det verkar ha släppt nu så jag slipper gå till skolan och hämta Linnea, det är inte långt men jobbigt för Eddy.

En riktig SKIT-dag som fasiken inte kan bli värre hoppas jag.


Julpyssel

Älskar att pyssla och nu till jul passar det ju alldeles utmärkt. Tomtar och snögubbar kommer inte in här men massor av ljus,kransar,lökar och mossa i massor. Finns mycket kul att hitta på och det mesta finns helt gratis i våra skogar.
Här kommer lite som jag gjort i ordning än så länge.










RSS 2.0