Fredagsmys ala Löfgrens

















Chips och ostbågar framför "Bollibompa" och få vara uppe lite längre, massa tända ljus det är fredagsmys ala Löfgren =0)


Plusgrader....jipppppppiiiiii!!!!!!!!!

Äntligen plusgrader, mulet och grått men det känns ändå helt underbart. Jag beställde fodrade galonbyxor igår till barnen, det var nog i grevens tid, tänk när all denna snö ska smälta...jisses vad blött det kommer att bli och vad är roligare än vattenpölar när man är liten??

Veckan börjar lida mot sitt slut, barnen börjar friskna till från snoriga näsor och envis hosta, Eddy har varit hemma med mig och Milton hela veckan, han har haft så hög feber som 40 grader i Tisdagskväll stackarn men nu börjar det ge med sig och febern är borta. Imorgon bär det av till Norrtälje, Ida och Eddy ska på kalas på "Lekrymden", deras kompis Alexander fyller 4 år. Kanske även passar på att hälsa på svärfar, barnen har inte sett sin farfar på ett bra tag nu. Alla i Jimmys familj bor i samma område i Nortan fast i olika lägenheter(lite kul) så man kanske springer på någon av dom andra oxå :-)

Den här veckan har vi haft frysrensning, jag handlar och handlar fast frysen är full med mat så jag bestämde mig för att nu ska vi bara äta av det vi har....det har gått bra,bara man kommer ihåg att ta fram kvällen innan så det hinner tina upp. Det har blivit både köttfärssås, helstekt kottlettrad och panerade sejfilèer så det har verkligen inte gått någon nöd på oss. Idag plockade jag fram en halv påse med frysta tigerräkor som jag tänkte mumsa på ikväll, marinera med chili, vitlök och sweet chili sås, grilla i grillpannan och äta med aioli och bröd, kanske ett glas vitt.....eller jo,det blir det :-) Mums!

Trevlig helg på er alla, smack!


Små små ord av kärlek!

På senaste tiden har jag hittat små skrifter lite här och var när jag städat, antingen en liten dikt eller bara tankar som skrivits ner på papper, det är min fina Linnea som skriver, hon är för söt. Här kommer 2 av dom jag hittat som jag bara älskar, dom ska jag spara <3






Nya versionenav "We are the world" för Haiti


Hej hej!



Skottar och hackar is, ganska skönt väder idag,lite sol och bara 3 minus.
Det går åt rätt håll.

VARNING för enbart gnäll!!!!!!!!!!!

Fy fasiken va less jag är nu, less på snö,less på kyla,less på dyra bilreparationer,less på att inte ha råd att resa, less på trots, less på gnäll,less på tvättberg,less på snoriga näsor,less på hosta,less på dumma människor,less på ekorrhjulet,less på mig själv som inte gör något åt det............ska jag fortsätta?
Just nu känns det riktigt pissigt, fy fan rent ut sagt vad trist och mjäkigt allt är.


Livet rullar bara förbi....snabbt går det oxå.



Här vill jag vara nu.


Insnöad

Linnea ser inte längre många timmar av dagens ljus.

Utsikten

mmmmmm....mmm.....!!!!

Än så länge så har vi fått i oss denna super smarriga laxtoast och ett glas kallt vitt vin till det....KÄRLEK



Jätte gott med avacado till, den syns inte så väl men den ligger bakom laxen :-) och sen forellrom...mums!


Trött på snö

Inatt har det snöat och blåst en hel del och det ska tydligen fortsätta nu i 2 dygn till!!!!! Ja men äntligen lite mer snö, det var fan på tiden.......bläääääää.

Idag har jag suttit med kaffekoppen framför datorn och läst några av dom bloggarna jag läser nästan varje dag och det var en salig mix...en som är i Thailand och har det gött(är så avis), några kämpar på med förkylningar och hosta och en har avlidit i helvetessjukdomen cancer, fruktansvärt. Livet hoppar verkligen fram och tillbaka.

Idag är det ju Fredag och en skön helg väntar runt hörnet, Ida är på dagis och jag och killarna är hemma. Ida har fått utökad tid på dagis nu av sociala skäl, jag ansökte för en månad sen och i Måndags ringde dom från dagis och sa att det blivit godkänt så nu får hon gå 30 timmar istället för 15 som innan, det innebär varje dag mellan 09:00-15:00. Lite jobbigt är det att först hämta Eddy klockan 14 och sen tillbaka till 15 och hämta Ida men,men, vi kanske hittar någon lösning, vi bor ju så nära det är skönt.

Sitter och klurar på vad vi ska ha till middag ikväll, kanske blir det något enkelt idag och något lite roligare imorgon, vi får se.





Kramar på er,hoppas ni får en underbar helg.


Kommer att sakna dig!!

Idag åker min fina vän Anna tillbaks till Bryssel, hon saknar sin pojkvän sååå mycket och jag förstår henne.
Men jag vill bara säga att jag kommer att sakna dig som sjutton, du är bäst.
Lycka till gumman, allt kommer att ordna sig det vet jag. Älskar dig <3


Överlevde kryssningen!

Hemma igen efter några sköna timmar ombord på Siljas Galaxy, det var jätte skönt att få lite miljöbyte men jag vet inte om jag känner mig särskilt utvilad...ha ha, snarare helt slutkörd. Det blev inte många timmars sömn. Jag och Jimmy var uppe rätt sent eller tidigt ska man kanske säga......vi ringde till receptionen för att ta reda på när frukosten började så vi skulle kunna ställa klockan och inte missa den....tanten i andra ändan svarade att jo, den har precis börjat????? VA? Ja ha, det var bara att traska upp till buffèn på en gång och äta frukost innan vi gick och la oss helt enkelt, lite omvänt men det funkade. När vi kom tillbax till hytten var klockan strax före 07:30 vi somnade rätt kvickt, men mätta! Knappt 3 timmar senare får jag ett sms av Sandra(som själv gick och la sig 00:30 kvälleninnan och var pigg) att nu är det trubadur och öl i baren.......ha ha ha, jag läste och somnade om.

Vi kom väl ner till dom andra vid 13:30 snåret skulle jag tro, fortfarande rätt slitna :-) Men,men, vi hade kul i alla fall. Man är inte 20 längre och det märks, shit va man orkar mindre nu än då.
Hemresan var trevlig, öl, trubadur och glada vänner.

Lite bilder från båten.
   

    

   

     

Kortet med mig som håller i en flaska är direkt efter att jag varit på scenen och hämtat min födelsedagspresent....ha ha ha...nej jag fyllde inte år men dom stog där och höll på att sjunga för folk som anmält att dom fyllde år, dom fick komma upp på scenen och hämta en flaska och sen sjöng dom ja må du leva för dom men det var någon som dom ropade på några ggr men som inte kom upp, någon Jasmine som fyllde 22 år och då sa dom är det verkligen ingen som vill ha den här flaskan och då skrek jag och satte upp armarna i luften.... alla tittade såklart och mina vänner runt mig skrattade och skakade på huvudet, såååå typiskt mig på nått sett, ha ha. Jag fick also komma upp på scenen och hämta "min" flaska och sen sjöng alla ja må du leva för mig.....!! Det var roligt :-)

Kram

Go eftermiddag!

Rätt skön dag idag, vi gick alla upp tidigt för att köra Linnea till skolan sen hem och mysa lite innan det var dax att börja röja lite här hemma, det är såå skönt när det är klart och man kan börja tända lite ljus och göra mysigt till kvällen.
Det var en trevlig kväll hos Marie igår, vi åt Sushi.....skäms att säga det men det var faktiskt första gången som jag åt det,ha ha.......jag och mitt glammiga liv :-)  men hur som helst så var det ju skitgott, fast jag gillade inte ingefäran, fy.
Imorgon kommer barnens farmor hit, hon ska vara barnvakt mellan Lördag och Söndag för jag och Jimmy ska åka på kryssning(tack världens bästa Gun). Vi är ett gäng på 8 st som åker och det ska bli jätte kul och skönt.
Dom hade något erbjudande precis när jag bokade våran hytt (Valentine) så jag slog till på en "De Luxe" hytt, lite större, dubbelsäng och sen ingår specialfrukost i priset, det skillde bara 190:- från en A-premium så way not?
Plus att det finns förfriskningar i kylskåpet när man kommer ombord....det gillar vi!!!!!
Jag och Jimmy har i princip bara sprungit förbi varann på sista tiden, jag sover när han går till jobbet, när han väl kommer hem så käkar han(vi har oftast redan ätit),sen lägger vi barnen och efter det åker han och tränar, sen sover jag när han kommer hem igen och så där har det rullat på......skitkul....Nej, jag ser fram emot att få umgås lite mer med honom nu i helgen.



Näh, nu dax att suga......damm also :-)

So long!!!!!

Middag på Kina!

Igår bjöd jag ut min söta Anna på middag, tyckte att hon behövde komma ut lite. Vi gick på Kinarestaurangen och satt och snackade och hade jätte mysigt. Maten var kanongod och vinet lika så :-) 

Vårulle


Scampi på hett järn


Och slutligen självklart banan och glass


Fina Anna




Undrar hur många kalorier jag fick i mig på den middagen.....hm? 3000? Fy.

Nu ikväll ska jag snart åka över till min vän Marie och titta hur hon fått det i sin nya lägenhet och käka lite middag med henne, ska bli mysigt.

Ha det gött! <3

The Studio

Igår var jag i stan hela dagen, mötte upp Annelie och Lina vid svampen och sen gick vi och tog en fika innan det var dax att infinna sig på The studio där vi skulle bli stylade och fotograferade, det blev en lång dag då det var en massa folk där, allt som allt var vi där i 5 timmar.....men det var jätte kul faktiskt. Det svåra var att välja ut vilka bilder man skulle köpa, dom hade tagit 60 bilder på var och en men eftersom dom är svindyra att köpa så skulle jag försöka välja ut bara 10 av dom...svåååårt, man vill ju han nästan alla. Tyvärr så blev Linda sjuk och kunde inte vara med oss,jätte trist men så är är det ibland. Väl hemma var jag helt slut och somnade som en stock, ha ha, fotomodell är nog ett hårt yrke med långa väntetider och jobbiga positioner :-)





Några av bilderna jag köpte.

Tjipp tjopp!!

Vad hände?

Vaknade till en klarblå himmel och solsken, blev genast lite piggare, men nu en timma senare.....grått och helt utan sol, tjock jäkla dimma så man knappt ser till grannen??? Det står att det ska vara sol idag, jag vill ha sol nu, basta!!!!!
Vaknade i alla fall tok täppt i näsan och med en ryggvärk som skar som knivar från nacke ner till svank, fick börja dagen med en "Voltaren" , jätte kul. Men det är Fredag och jag är glad ändå, ska bli skönt med lite helg. Idag kommer Linnea hem efter en vecka hos pappa, mys. Imorgon ska Ida på kalas och jag tar med Linnea till Vallentuna för att hälsa på hennes lillesyster Ella. På Söndag ska jag in till stan och möta upp tjejligan(Söderblom,Annelie och Lina) vi tar en frukostfika och skvallrar lite (läs mycket) och sen ska vi till "The Studio" på Kungsgatan och bli stylade och fotade, ha ha, ja, ja det ska bli lite kul faktiskt. Dom ringde igår och checkade av hur många vi skulle bli och så, samt frågade om vi alla var över 18 år gamla??? :-) Ja, vi är ett gäng kärringar sörru, så ladda med en jäkla massa mirakelsmink så ska det nog bli några schyssta pix....ha ha ha, hon bara skrattade i luren. Vi får se hur det går.

Vad händer idag då? Barnen är hemma idag från dagis eftersom det är Fredag, jag ska försöka städa lite och hänga tvätt, få lite Fredagsmyskänsla, hämta Linnea i skolan och sen när Jimmy kommer hem så åker jag och Ida ner till centrum och letar födelsedagspresent till kalaset hon ska på imorgon. Jimmy ska nog ner och träna en sväng innan kvällen. Får se vad jag ska laga till middag idag då, den här veckan har gått jätte bra kalorimässigt och vågen pekar neråt så jag måste fortsätta vara duktig, blir väl till att laga olika maträtter till mig och samtliga familjemedlemmar som vanligt. Det blir nog något med kyckling till mig tror jag, får se.



MUMS =)

Ha det!

Saaakta saaaaaakta...........

Nu har det äntligen börjat röra på sig, fast väldigt sakta och långsamt som vanligt men ändå det går åt rätt håll nu.
Fortsätt kämpa nu bara så ska det här gå bra tillslut.






Suck........

Åkte till besiktningen med en klump i magen, kände på mig på något sätt att det skulle gå åt helvete och det gjorde det ju såklart, brukar väl bli vartannant år som det skiter sig för förra året gick det ju bra.
Parkeringsbroms vänster bak kärvar plus en lampa ur funktion, så ombesiktning inom en månad. Åkte direkt till
verkstaden som vi brukar använda oss av för att boka tid, frågade lite försiktigt om det här skulle bli dyrt? Killen sa att, ja, är det så att vi behöver byta både ok och vajer så kan det bli uppåt 7000:- ca men om den bara kärvar så blir det runt en tusenlapp ca.........! Jag tippar på det förstnämnda, jag och Jimmy har bara haft otur med den här bilen och den har kostat oss många, många tusenlappar i lagningar och byten så vad skulle vara annurlunda just denna gång? Killen på besiktningen sa att den "kärvar" så man kan ju hoppas på att det bara är det, problemet är att jag inte litar ett skit på bilverkstäderna, om dom säger att allt måste bytas så får man ju tro på det,jag kan ju inte säga emot för jag kan inte ett skit om bilar och Jimmy är inte heller så insatt. Det känns som om det kommer svida i plånboken i alla fall.
Jag hatar bilar, det är bara dyrt och jobbigt. Att ta från ihopsparade pengar och betala för billagningar känns förjävligt, dom pengarna vill man ju göra något kul för. Suck.

Så sur Linda

Bilbesiktning idag!

Nu ska jag och barnen snart åka iväg till Vallentuna och besiktiga bilskrället, alltid lika jobbigt, jag litar inte en sekund på den där bilen, men håll tummarna för gamla "Bettan" nu, det blir alltid så dyrt annars.




RSS 2.0