Har ni sett Hannah Montana?

Nu när Linnea har varit hemma från skolan några dagar och varit sjuk så har vi bla tittat på film, jag tycker faktiskt den här filmen är riktigt söt, jag har sett den några ggr nu med henne och det är alltid så att man lixom blir glad i hela kroppen av den. Se den om ni inte har det.








Intressant test

Du vet att du är mamma när...

• chansen att trampa på en legobit är större än att bli bjuden på fest. CHECK

• dammsugaren aldrig behöver ställas undan i städskåpet. CHECK

• du har större huvudbry över att hinna förnya galonparken än din egen höstgarderob. CHECK

• du lägger mer tid på att jaga vinterstövlar till barnen i augusti än att bättra på solbrännan. NOPE

• du kan hälla upp exakt 200 ml vatten i en flaska med förbunda ögon. CHECK

• du kan svara på frågor som "finns Bolibompa-gänget i verkligheten?" CHECK

• du får frågor som "VARFÖR ÄR DEN FARBRORN SÅ TJOCK?" CHECK

• din tillvaro är mer ett smuligt och kladdigt inferno än ett discoinferno. CHECK

• du aldrig kan gå in i en matvaruaffär utan att komma ut med en till brädden fylld varuvagn. NOPE

• du första gången kommer i kontakt med begreppet "storpack". CHECK

• du börjar svänga dig med ord som "galonisar", "mellis" och "öppnis". CHECK

• middagens falukorvsring blir din bästa vän eftersom barnen tindrar med ögonen och äter glupskt. NOPE

• du börjar tycka att en stund ensam med dammsugaren känns som en form av behaglig mental terapi istället för ett nödvändigt ont. CHECK

• en vanlig och nödvändig renlighetsdusch (ensam) känns som att gå på värsta lyx-spa. CHECK


Ja,vad ska man säga :-) det mesta stämmer otroligt bra, ha ha ha.

Morgonmys

2 trötta tjejer klockan 07:00 på morgonen.


Tänker jag rätt?

Funderar på det här med kläder till bröllopet i Maj, 50-tals mode är ju rätt brett men nu är temat "Rockabilly" och jag har googlat en hel del, det finns rätt många stilar ändå. Titta på bilderna och se om jag är på rätt spår.....:-)
Dom är klickbara för större format.

     

     

     










Grädde

Jag känner mig blek som grädde och jag har nog fått i mig för mycket av den varan oxå. Huden är torr och trist, håret elektriskt och ja jag skulle kunna hålla på och gnälla länge. Så jävla trött på vintern.

Jag vill hinna sola lite och komma igång med träningen igen men det är svårt att få ihop det här hemma, Jimmy har böjat träna nu oxå så när han kommer hem så är det middag och sen fixa lite här hemma och sen lägga barnen och efter det drar Jimmy till träningen och då är ju klockan redan ca 20:00, så när ska man hinna med allt? Suck.



Så här känner jag mig just nu fast med en jädra sur trut istället för glad.

Hej hopp, fetknopp!!!!!

Just det, en resa till Thailand hade oxå suttit bra känner jag.Tänkte bara säga det ifall någon skulle få för sig att skänka lite pengar till en svag,utarbetad,blekfet 4:barnsmor.

Mysdag i stan

Igår när vi alla satt och åt frukost här hemma så funderade vi på vad vi skulle göra under dagen, alla kom med olika förslag men tillslut bestämde vi oss för att ta en heldag i Stockholm, vi tog bilen ner till Roslagsbanan här nere i Åkersberga sen bar det av. Bara att åka tåg och tunnelban är ett äventyr för mina barn, massor av spännande saker och människor att titta på, det är bara Linnea som åkt tunnelbana förut, för dom andra var det premiär. Vi började med ett matstopp eftersom allas magar kurrade, jag funderade snabbt ut att Kungshallen blir bra, där kan alla välja olika mat men ändå sitta tillsammans, det är sjukt rörigt och högljutt så mina barn kommer bara smälta in bra....ha ha ha. Vi åt och alla blev mätta och nöjda. Vi promenerade vidare och såg massa människor och barnen hittade lite roliga saker att roa sig med bla så satt dom på ett av dom där stenlejonen som står på Drottninggatan då det kom fram ett helt gäng kineser/japaner och fotade barnen som galningar....skumma människor det där, men glada dock...ha ha ha ha.
Vi slutade vår dag på Kulturhuset på sergelstorg, barnen lekte och målade i bildverkstaden, riktigt mysigt ställe och faktiskt så är det ju helt gratis. Personalen var jätte mysiga med barnen oxå vilket ger ett extra plus i kanten.

Här kommer lite bilder från dagen.



     


   













Hipp hipp hurra!!!!

Grattis till mig som fyller 32 år idag!!!!! Om jag ska vara riktigt ärlig så förutom alla som ringer och sms:ar så känns det som en helt vanlig dag, det blir liksom inte som förr i tiden när man hade skyhöga förväntningar och låg spänd i sängen och väntade på att alla skulle komma in och sjunga med en stor frukostbricka och paket :-)

Nu är man ju gammal och själv förälder så förväntningarnas tid är över.....ha ha ha.
Men det hade varit gott med lite skumpa och god middag ikväll, får se vad jag hittar på.









Matplanering!

Jag måste verkligen bli bättre på att planera, som det är nu så handlar jag varje dag och det blir ofta på våran närbutik och det blir rätt dyrt i längden. Gjorde veckomatsedlar förr och handlade efter dom, det gick sådär för det var inte vaje dag man var sugen på det som stog på listan om man säger så :-) Men nu har jag suttit och skrivit ihop en del maträtter som jag ska åka och handla grejer till så får vi äta det vi är sugna på just den dagen men av det som finns hemma lixom. Jag är lite begränsad kan man säga, Jimmy vill inte ha fisk,kassler eller kyckling och inte heller tacos, barnen äter ju det mesta men är oxå kräsna på just fisk eller kötträtter, jag vill helst ha några nyttiga inslag i veckan men då äter ingen annan.....suck. Men dom här rätterna tror jag kommer gå ner hos alla.

* Kalops (min egna variant med lite fond,grädde och soya i)
* Pannbiff, potatis, brunsås och lingon
* Cowboysoppa och nacho chips (barnen älskar denna soppa)
* Helstekt fläskkottlett,potatis och gräddsås
* Korv & makaronigratäng
* Korvsoppa och ost smörgås
* Ugnspannkaka
* Fiskpanetter, potatis och tartarsås
* Kassler & rislåda ( Jimmy får stå ut )

I alla fall 9 rätter att välja på så det borde funka ett par dagar. Till helgerna blir det något festligare men det får man handla då.

Inväntar Milton som sover sen blir det ut och handla.

Tack och hej, leverpastej

Ikeadag

Idag blir det en sväng till Ikea :-) Ska först på omdömmessamtal i skolan och sen åker jag, Linnea, Ida och Anna till Ikea. Ska köpa jalusigardiner till köket, vita lampskärmar till fönstrena i sov och vardagsrum, sen blir det värmeljus och lite annat plock. Vi hade jalusigardiner förra året i köket men eftersom dom inte går att tvätta så får man köpa nya när dom gjort sitt.




Hoppas att det inte är så mycket folk, det brukar vara mindre i veckorna än vad det är på helgerna i alla fall. Ida och Linnea hoppar nog in på deras lekrum, roligare än att gå runt med oss bland alla möbler.

Tjipp, tjopp

Haiti


Bilden är tagen från: Aftonbladet

Återser sin mor efter 48 timmar levande begravd. Pojken är bara 2 år gammal. Sitter varje dag och läser om katastrofen som drabbat Haiti, ofattbart vilket kaos som råder, tänker framförallt på alla barn som vandrar omkring ensamma bland alla döda kroppar, dom har förlorat sina föräldrar och kanske även mor/far föräldrar, fruktansvärt. Hjälp är på väg men som vanligt kommer den riktiga hjälpen alltid när det är försent, som lyftkranar tex för att rädda levande under rasmassorna. Tänk att ligga där under i ett lufthål under all betong och veta att ingen kommer höra dig och ingen kommer att rädda dig, du kommer att dö här av svällt/uttorkning.......fy fan.


Ida "BUS" 5 år idag!!!!

Min goa lilla Ida fyller 5 år idag, hon är stor tjej nu säger hon själv men för mig kommer hon alltid vara lilla Ida.
Mitt och Jimmys första barn, min tulta. Grattis på din alldeles egna dag.

Idag firar vi lite grann med paket och fika men på Söndag blir det kalas för alla kompisar och i år blir det på "Lekiz", såå skönt att slippa städa och fixa med allt, värt vart enda öre.

Nej nu måste jag sätta fart här, städa,fylla diskmaskinen, slå in skruttans paket, handla och sen hämta på dagis.

Hej hej!

Bjuden på bröllop!

Åhh igår när jag hämtade posten så låg där en inbjudan till bröllop!!!! Alltid kul med sån post. Det är en släkting till mig i skåne som ska gifta sig i Maj, ska bli kuligt. Dom har ett tema på sitt bröllop och det är "50-tal Rocka Billy" så alla ska klä sig enligt det, annurlunda men kul. Personligen så tycker jag att det går att hitta en hel del för kvinnor på tex internet om man har timglasfigur......hm inget för stubbar tyvärr,ha ha, men för killar tycker jag det är svårt, det man hittar om man söker är ju uppvikta jeans, typ basketkängor, hängslen och vita t-tröjor med uppvikta kortarmar plus en massa tatueringar.....hajja att Jimmy skulle se ut som en nasist i det, han är ju rakad på skallen!!!!!!! Ha ha ha ha..... Ja, ja får hålla utkik, om det är någon som har tips och idèer så säg gärna till.

   
Om jag ska se bra ut i en liknande klänning så får jag nog ligga i hårdträning fram till Maj, ha ha ha.

Njuter av livet

Jag har verkligen blivit bättre på att njuta och uppskatta små saker i livet, jag har det sååå bra, jag är lyckligt gift med den största kärleken i mitt liv, jag har 4 st charmtroll till barn, vi bor bra, är friska, lever gott, har underbara fina vänner, vad mer böhöver man för att vara nöjd? Nej, jag är så tacksam för allt jag har i mitt liv, verkligen.

Jippiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Bröllopet!

Hittade den här i dag när jag letade igenom datorn efter annat, våran fotograf gjorde den till oss när hon fixade bilderna, kul att ha kvar som minne.




Mamma <3

Alla som känner mig vet att jag förlorade min älskade mamma alldeles för tidigt i livet. Den här låten får mig alltid att tänka på mamma, texten är så fin. Någon gång i livet måste man alltid säga farväl. Alla ni som har era mammor kvar i livet, visa kärlek och ta hand om dom, man vet aldrig när dom försvinner. r />

Min och Jimmys bröllops sång.

Min kusin Mikaela sjöng denna för oss i kyrkan när vi gifte oss och det gjorde hon med bravur, sååå underbart vackert och jag får alltid tårar i ögonen när jag hör den.
Om man lyssnar på texten så stämmer den väldigt bra överäns med mig och Jimmy så den var ett klockrent val.


Vart tar tiden vägen?

När man är långledig med hela familjen så flyger dagarna förbi, vart tar dom vägen? Okej, vi sover ut, gör inget viktigt, äter god mat och sover igen det är ju inte heller helt fel. Jimmy  börjar jobba nu på Torsdag men sen är han ju ledig Lör,Sön,Mån igen så ångesten hinner inte infinna sig riktigt. Sen är det mina hata månader som kommer, januari, Februari och Mars bläää, inget händer och det är bara kallt eller blask nej fy vad jag hatar dessa tre månader, jag måste ha lite olika kuliga saker inbokade för annars deppar jag ihop. Ida fylle 5 år jag fyller 32 i Januari så nåt ska man hitta på :-)

Nej nu ropar Jimmy, vi ska spela Couronne, köpte det idag på rean, det är ju så kul.

Puss&Kram

Nytt år <3

Ja ha då var det helt plötsligt 2010 då, tiden springer fram och man får ibland stanna upp och känna efter hur det faktiskt känns och inte bara traska runt i ekorrhjulet. Jag har aldrig nyårslöften för dom bara bryts och så blir man besviken men jag har bestämt mig för att jag ska uppskatta allt lite mer i livet stort som smått, försöka genomföra allt jag vill och skita fullständigt i vad andra tycker( det är jag rätt bra på redan,ha ha men det kan bli ännu bättre).
Nyårsafton var jätte trevlig, maten var super och sällskapet lika så. Barnen höll sig vakna till tolvslaget sen däckade dom på soffan och vi vuxna satt uppe till sex på morgonen, vi var rätt slitna sen på morgonen, mina godingar sov i alla fall till 10:30 så det var skönt. Vi åkte ju till Elvir på kvällen för att fira hans 40 års dag, det var jätte mysigt, 3 rätters middag och Champange :-) Vi satt kvar och bubblade ett par timmar men vi 23:15 så kände jag mig helt slut och vi tog en taxi hem och däckade i säng. Summa sumarum....en helt underbar nyårshelg.

Matlagning= Nyårssupè


Förberedelser


Dukat för fest



Chiligratinerad hummer



Efterätten, vit choklad/vanilj pannacotta



Jag måste bli bättre på att använda kameran, har blivit så lite nu på sista tiden. Skärpning inför detta nya år.

RSS 2.0