Varmt

Idag kommer det bli varmt  och soligt, jippie. Fram med solstolar och solsmörj så hörs vi senare.



                                                               

Middag på stan

I Torsdags kväll bar det iväg in till Stockholm för en middag med min moster, vi möttes upp vi Stureplan och så tog vi bussen till Söder, vi skulle till ett ställe som heter "Cibo" en italiensk restaurang. Vi skulle träffats tidigare men Jimmy jobbade såklart sent just den här dagen, han har slutat tidigare alla andra dagar den här veckan men inte just denna dag såklart. Så jag mötte upp Barbro vid strax efter 19:00 och så hade hon bokat bord till 19:30.
Fantastisk god mat, jag började med en antipasto, in kommer en lång bricka med massvis med gott på, man blev nästan mätt bara på den men det blev varmrätt oxå Röding,hummerconsumè,jordärtskockor,pickels,pilgrim & vongolemusslor.....mumsigt. Vi tog ett glas vin till och sen knatade vi ner till Folkungagatan där våran vän Elvir jobbade, han slutade precis så han satte sig med oss och snackade tills det var dax att börja röra sig mot Roslagsbanan, sista går ju 00:05 i veckorna, så är det när man bor på landet, då får man inte vara ute för länge, hm.
Det var kul med lite sällskap på tåget, undrar om Elvir ens fick en syl i vädret som jag babblade på, ha ha ha.
Väl hemma sov alla som stockar, jag gick en runda och stoppade om barnen och släckte lampor, barnen är så fina när dom sover, ha ha.
Bilder från kvällen.

     
     

                     



145 dagar kvar nu, tick, tack,tick, tack.........zzzzzzzzzzzzzzz

Koh Lanta

Fyy

Imorse kände jag mig ungefär så här



Vissa dagar also, fy. Inser oxå att det kommer bli vassen i år igen, fast å andra sidan börjar det ju kännas hemtrevligt där nu när det blivit så många somrar nu, jag brukar inte bli ensam heller, får se hur många vi blir, det blir trängre och trängre.

Jag bara älskar denna.......


Gröna fingrar?

Idag har jag hunnit med en hel del faktiskt, började med att baka Scones i morse till familjen, vi åt ute i solen, jätte mysigt, förutom att Jimmy tyckte att jag var lite grining (jag hatar att baka) men det var en bra start ändå.
Kände att trädgården höll på att förfalla så det var bara att sätta igång, vill man ha någonting gjort så får man göra det själv =)   Sagt och gjort, jag har nu klippt hela gräsmattan, hela slänten, buskarna ut mot vägen och även föreningens buskar utanför våran stora häck......burit sten, krattat, rensat osv osv.




Efter det var det riktigt gott med en kall öl och det var jag verkligen värd, pust...


Vad Jimmy gjorde?????? Jo han solade och höll koll på barnen och sitt nyrakade ben(?) ha ha ha.


Milton chillade och tyckte att jag var riktigt bra på det med trädgårdsarbete


Ja ok, lite lite lite gjorde Jimmy oxå, här kommer bildbevis.


Kväll hos Löfgrens

Middagen intagen, det blev helt vanlig köttfärssås idag, gott. Så trist väder så det har blivit mest städ och röj och tvätt, mina favvosysslor, ha ha. Ida och Eddy såg ut som 2 skitgrisar så jag slängde dom i badet medans Jimpa lagade mat, lika bra att jag inte är närvarande då för jag bara gnäller och talar om hur jag skulle gjort, jag är ju BÄST på matlagning....

Kan man tro att dessa 2 små barn är syskon? Jag tycker inte dom är lika alls.



Milton växer så det knakar, 8 1/2 månad redan och ganska lik sin mor eller?


När vi satt och åt kom Milton inrusandes i sin gåstol, han har på något konstigt sätt lyckats få in sin leksakslåda in under stolen, ha ha, såg rätt kul ut.

Efter bilder...

Lite skillnad blev det ju i alla fall, nu saknas bara en gasolvärmare plus att jag skulle vilja måla ena väggen vit, den där slangarna hänger på, vad tror ni om det?



Operation uterum

Uterummet ser hemskt ut så idag tänkte jag röja lite och göra i ordning det, man vill ju kunna sitta där och trivas, just nu är det bara en uppställningsplats och det var ju inte riktigt syftet när min käre make byggde det i slutet på förra sommaren.
Så här ser det ut nu, innan mitt röj.




Ska packa in Milton i bilen och åka och handla lite nu men "efter" bilder kommer senare.

Det brinner

Det brinner här i området, inte många hus ifrån oss. Brandbilar och poliser överallt. Det är ju parhus i det här området så båda husen blir nog helt förstörda ser det ut som. Takplattorna bara smällde och det var stora hål i taken. Man såg ingen eld bara en massa tjock rök. Det hade tydligen börjat på nedervåningen i det ena huset. Jag och barnen hade precis varit och lämnat Linnea i skolan och sen handlat en snabbis på Willys när vi kom åkande ner i backen här, ser en massa rök och hör en massa sirener från brandbilar, snacka om att jag fick en klump i magen, jag bara rös.....säg inte att det är vårat hus eller våran granne som vi delar hus med...fy vilken mardröm, jag är livrädd för eld.
Ida blev jätterädd och ville inte att jag skulle gå någonstans utan henne, jag fick inte äns stå utanför dörren och plocka in all tvätt som jag inte ville skulle bli alldeles rökig, hon var rädd att det skulle börja brinna här hos oss, får nog ta och prata lite med henne så hon inte går runt och oroar sig lilla skruttan.
Tankarna går såklart till dom stackarna som äger husen, visst det är materiella ting men allt går verkligen inte att ersätta, som arvegods, foton osv osv, dom har en jobbig tid framför sig, hemskt. Jag lider med er.


Vi gömmer oss

Japp, idag är det gårdsstädning här i föreningen och vi har ingen lust att hjälpa till så vi gömmer oss inne.
Vi har en del att ta tag i här inne så vi sket i det helt enkelt, plus att vi ska göra oss i ordning för att ränna på kalas, 2 stycken idag, Tilde (min vän Sandras dotter) fyller 2 år så först ska vi dit kl 13:00 sen fyller Jimmys kusins son 5 år och hans kalas börjar 14:30 så det lär väl bli en hel del fika idag =)  Linnea åkte till sin pappa över helgen så då får han köra henne till det kalaset hon var bjuden på, det var en klasskompis. Det hade blivit lite körigt att hinna med 3 på samma dag och dyrt.
Tjuvkikar ut genom gardinen och ser att dom städar och står i, hua..... det skulle tydligen målas, snickras, städas och rensas idag...... nix dom får klara sig utan oss helt enkelt.

Trist att gifta sig

Ida på väg hem från Centrum idag i bilen

- Mamma..
- Jaa?
- Jag hatar att gifta mig (lite arg i rösten)
- Va? Varför det? (jag ganska förvånad)
- Det är så tråkigt
- Ok?? Vad menar du??
- Jo, man får bara sitta där på en stol som inte är målad
  och sjunga dåliga sånger
- Ja ha
- När jag måste gifta mig så får du följa med mig
- Ja, det lovar jag gumman

4 år och börjar redan tänka på sånt, ha ha, hon är för rolig ibland, jag hade svårt att hålla mig för skratt.
Liten tjej med STORA tankar

Dagarna rullar på

Japp, dagarna rullar på och jag hänger med än, mitt liv består av städ,tvätt,hämta och lämna barn på dagis och skola,handla, laga god billig och näringsrik mat.........sååååååå jäkla skitkul, not.
Åkte till min vän Sandra imorse och vi gnällde ikapp, ha ha. Skönt att någon lyssnar på mitt gnäll.
Nåja, lite annat har jag oxå hunnit med, jag gjorde egna oljeblandningar i veckan, så gott att ha på sallad,grönsaker och även till marinader och stekning och så lätt att göra.


Jag har även ringt runt och kollat försäkringar som täcker oss när vi är bortresta, upptäckte nämligen att våran hemförsäkring bara täcker upp till 45 dagar utomlands, vi ska ju vara borta 2 1/2 månad.
Sen gäller den bara när man reser från ett nordiskt land, så om vi lämnar Lanta och reser över till tex Malaysia så gäller den inte där, skitdumt och man kunde inte lägga till något extra heller.  Så jag har kollat up en massa sådant, suttit i en jävla massa telefonköer och hört en massa olika mindre bra kömusik, jag gillar inte sånt för oftast är det hemsk hissmusik och inte sånt som jag gillar. På ett ställe lät det så här i ca 30 min: vi har för närvarande kö, du är nu nr 328. Jag väntade och väntade för att plötsligt höra : pip...Våra öppetider är Måndag tom Fredag 08:00 tom 17:00 välkommen åter, klick. Hade jag varit där hade jag slängt in en handgranat, jag menar man brukar väl ta dom som är kvar i kön innan man stänger för dagen eller???

Försöker även köra lite GI inspirerat nu igen, mår ganska bra av det och det är mycket gott att välja på, tyväär är jag slav under kolhydrater så det brukar spricka efter ett tag men ja, ja bättre lite då och då än aldrig eller? Ha ha.
Idag blev det tex Broccolimos med Ingelsta knackare(korv av kalkon) och stark senap, jätte gott. Slängde även ihop en smoothie till efterätt då jag missade förmiddagsmellisen (eftersom jag satt och gnällde hos Sandra)  gott och nyttigt.



Måste bara visa skylten som min söta dotter hängt upp på sin dörr igår när hon var lite sur på sin lillesyster. Hon har skrivit helt själv.


Översättning: Om man kommer in måste man knacka först, så det så. Pussgurkan, så härlig.

Kallt i sjön

Glömde berätta att Eddy tog ett dopp i helgen, han hälsar att det var svinkallt och att ni kan vänta några veckor till.
Han kände att det var säkrast att testa flytvästen innan fiskarsäsongen drar igång på riktigt.


Tur att mamma Linda är jäkligt hård med att man ska ha flytväst så fort man är nära vatten.

Hatar Måndagar

Måndag igen, fy, jag avskyr verkligen Måndagar, är på skithumör,ungarna bråkar och är grininga dom med.
Allt är bara bläääääää.

Fick inte sova mycket i natt heller för Milton bestämde sig för att vakna flera ggr, morr....
Alla var ju lediga idag utom Linnea så det var bara att väcka alla vid 06:15 ändå eftersom jag ska köra henne till skolan.

Det såg även ut som ett bombnedslag här igår när jag kom hem efter en liten tjejträff i Stockholm, inte så kul att vakna imorse och se allt som måste göras, ingen bra start på dagen. Nej idag är jag bara allmänt sur,grining, trött och vill bara vara ensam men det är bara att glömma, har man skaffat 4 guldklimpar så är det bara att klistra på leendet och kämpa för att komma igenom dagen.

När jag hämtade in posten idag så insåg jag att ungarna är bjudna till 3 olika kalas på Lördag, ska försöka hinna med alla, dom tycker ju att det är så kul, det var även lite tidsmarginal så vi får gasa på :-)

Nej, dax att kämpa vidare.......


Saknar dig mamma


Läser om cancer

Fastnade på en blogg som handlade om just cancer, en fruktansvärd och jävlig sjukdom som även tog
min älskade mamma ifrån mig, hon fick inte ens fylla 43 år, inte träffa några av mina barn, det är så fruktansvärt orättvist.
Det går inte en dag i mitt liv utan att jag tänker på cancer, när är det min tur? Jag oroar mig ständigt. Bröstcancer som min mamma hade kan ju vara ärftligt, men hur pass ärftligt vet vi ju inte då vi aldrig tog ett blodprov för att kolla.
Det känns som om fler och fler får cancer och det verkar krypa längre och längre ner i åldrarna, varför????
Man ska uppskatta livet mer, fan vad fort det kan ta slut. Sluta gnälla över småsaker och uppskatta det man faktiskt har här och nu. Det är inte alltid så lätt men man måste försöka.
Sen min mamma dog har jag också börjat tänka och leva lite annurlunda, jag vill helst inte skjuta på saker utan göra det nu, jag vill inte hålla på och planera in saker för långt fram i tiden utan jag är mer impulsiv. Jag vill inte se tillbaka på mitt liv och inse att jag inte gjort ett skit, jag vill minnas,glädjas och känna att jag haft ett innehållsrikt liv och gjort det jag velat och längtat efter.Saker som verkligen betyder något.

Tänker ofta på min mamma, hon fick lämna oss alldeles för tidigt. Saknar henne så det värker i hjärtat.


Maia Hirasawa - The worrying kind


Så skön reklamfilm, bästa på länge.


Fredagen

På Fredagen plockade vi ihop oss och åkte till Norrtälje för att hälsa på våra fina vänner Malin och Micke.
Ungarna lekte ute i solen och "papporna" tittade på och smakade på varsin öl medans jag och Malin fixade i köket (en klassiker also,ha ha).
Micke och Malin hade ny grill så den skulle vi såklart pröva, ett riktigt grillmonster var det, skitfin, en sådan vill jag väldigt gärna ha, vi som jämt grillar.
Monstergrillen 

Dom hade hel färsk kyckling som skulle grillas på roterande spett över grillen,skitcoolt. Vi kliade oss i huvudet och funderade på hur vi skulle få den lille rackaren att smaka så där himla supersmarrigt och kom fram till att vi snittar upp små hål lite här och var och trycker in lite färska örter och vitlök ( man har väl sett hur Jamie Oliver gör :-P) sen gjorde vi även en marinad som man kunde ha och pensla på lite allt eftersom när den snurrar. Blev superbra kan jag säga.
Den lille rackaren 

 Jätte gott

Allt var gott och man blev proppmätt även barnen verkade nöjda.
Senare blev det lite tjejsnack på balkongen och lite snacks, mmm.


Tack för en supertrevlig dag och kväll.

Morgonen efter (Lördag) vaknade barnen såklart tidigt och hade inga planer på att ta sovmorgon men det hade jag så Jimmy fick vara uppe med dom, han fick sällskap av Micke eftersom Alexander inte heller hade planer på att sova länge.
Efter frukost och massa gott kaffe så bestämde vi oss för att tacka för oss och åka för att träffa farfar och Joy för lite fiske,sol och korvgrillning när vi ändå var i Nortan och solen sken.
Det var jätte mysigt, det blev inte några fiskar men det var trevligt och mysigt. På vägen tillbaka till bilen fick vi syn på en rolig lekpark som vi inte kunde missa, sagt och gjort , vi hoppade in och lekte en stund både barn och vuxna, fan vad kul det kan vara ibland. Joy som är från Thailand skrattade hysteriskt som ett barn när hon fick prova på lite linbanor och däcksnurr..ha ha.
Jag i linbanan Joy och Lasse

Nu har det hunnit bli Söndag och jag har tvättat, tvättat och tvättat idag, även hunnit med en fika med min vän Sandra och hennes tjejer lekte lite med Ida och Eddy.

Ännu en härlig helg

Valborg passerade relativt obemärkt, vi grillade lite hemmagjorda hamburgare och tog det lite lugnt, jag och tjejerna släpade med morfar ner till brasan, där var det massor av folk som vanligt och jag hade hjärtat i halsgropen hela tiden.
Att tappa bort barnen där är nog ingen lek, fyy, fullt med människor och en stor väldigt varm brasa.
Vi fikade lite där efter lång tid i kö och barnen fick glass, sen bar det hemmåt och rakt ner i bingen...zzzzzz.

Brasan
Tjejtrion


RSS 2.0