2 sjuka pojkar!

Igår när Milton vaknade efter sin lunchvila så hade han 39.7 i feber och var jätte dålig resten av dagen och natten, han sov mellan mig och Jimmy, han var så varm så det kändes som om vi hade lagt ner ett element i  sängen. Imorse när Eddy kom ner så hade han 39.8 i feber och lite on i magen....så nu har jag 2 små sjuklingar hemma. Eddy är lugn och vilar eller kollar film men Milton är kinkig och vet inte riktigt vad han vill. Håller tummar och tår för att dom är bättre till Fredag. Förra Midsommar hade Eddy 40 graders feber och mådde skit så det skulle ju vara kul om han slapp det i år, stackarn.
Själv är jag lite småhängig och förkyld.

Klart slut från sjukstugan!


Snart Midsommar!

Dagarna rusar fram.....stopp!!!! Jag vill njuta av sommaren....det går sååå fort. Snart är det redan Juli.
På Fredag är det ju Midsommar och det är den finaste högtiden på året tycker jag, man har sommaren framför sig och allt är så vackert ute, man känner lukten av tända grillar och man tar en sväng runt stången med barnen.....alldeles, alldeles underbart.
Vi kommer att vara hemma i år och jag hoppas såklart på fint väder så man slipper sitta inne. Det blir sillunch med färskpotatis och lite god lax och senare blir det självklart grillat :-) Och Jimmy jobbar ju sista dagen på Torsdag....jippi..semester i 6 veckor.

Känner mig lite halvrisig från och till...snorig och lite halsont, inte kul men jag kurerar mig på bästa sätt :-)

I Lördags åkte jag på en ålandstripp med familjen Hansson och 2 vänner till, Jimmy och svärmor var hemma med barnen för Ida var dålig, vi skulle ju åkt allihop men det gick ju inte. Handlade lite (läs mycket) taxfree och umgicks med vännerna. Det var inge vidare roligt väder på havet men när vi väl var hemma i hålan igen så sken solen och min käre make och svärmor hade förberett en massa god mat, mums.

Idag blir det till att njuta av det fina vädret och bara ta det lungt.

Små lätta moln ser jag på min himmel..min himmel som är blåååååååå <3



Over and out!!


En heldag med Anna Book!

I Fredags var det då dax att träffa Anna och få nya fina naglar inne i Solna på KN Nails. 11:15 släppte Jimmy av mig utanför och där stog Anna och tog emot mig. Verkligen en jätte trevlig tjej.
Mina naglar blev färdiga på ca 1 timma men Annas tog betydligt längre tid eftersom det var en jätte duktig tjej där som skulle måla alla motiven för hand på hennes nya långa naglar.....3 timmar och 20 minuter tog det allt som allt. Vi satt och tjattrade om allt mellan himmel och jord under tiden, fick veta en del tv-hemligheter =0)

När vi var klara där hämtade hennes man Roberto upp oss och vi åkte för att plocka upp hennes 2 barn i skolan. Sen bar det av ut mot frösunda och en jätte fin park som vi skulle ha picnic i, ( Anna hade med sig en hel picnickorg) vi hann precis plocka upp allt och öppna skumpan så började det åska och spöregna......vi plockade ner allt fort och sprang till en grekisk restaurang i närheten där Anna bjöd på mat istället, vi beställde in lite blandade smårätter och satt och pratade jätte länge. Det kändes precis som om det var en gammal väninna jag satt med.....Anna är verkligen en glad prick och slår mig med hästlängder i att kunna prata, ha ha ha.

Vid strax efter 18:00 så rundade vi av och gick för att kolla bussarna till mig som jag skulle ta för att komma till Danderyd...hennes 2 barn Vanessa och Antonio hade då oxå kommit för och kolla hur vi hade det :-) Det var tight marginal mellan bussarna så Anna ringde sin man igen så fick han köra mig till Danderyd istället.....stort tack för det, jag hann precis och var hemma till ca 19:00.

En jätte mysig dag i supertrevligt sällskap.

























Anna har lite fler bilder på sin blogg om ni vill kika. www.annabook.nu

Tuddeloooo!!

Bloggstopp!!

Bloggadet sinar. För det första så har barnen tagit över datorn, dom spelar för kung och fosterland, Eddy är värst, han bryter ihop totalt när det är någon annans tur och om jag säger att nu måste mamma ha datorn en stund så står han brevid och hoppar tills jag är klar....ingen lugn och ro för bloggandet tyvärr.
För det andra så har Linnea sommarlov och vill ju gärna hitta på saker om dagarna. Vi äter glass och massa meloner, hoppar studsmatta och spelar en hel del spel.

Imorgon är det dax för att träffa Anna Book.....nya naglar!!! Mina gamla sitter kvar så jag måste försöka fila ner dom idag så gott det går så får dom hjälpa till med det värsta imorgon. Ska bli kul. Våran kamera blev ju som sagt förstörd i Jämtland så vi har beställt en ny och jag hoppas den kommer idag så jag kan ta med den imorgon, annars måste jag låna en. Vill ju gärna ta lite kort, det är ju inte varje dag man dricker skumpa och tjitt tjattar med Anna Book...ha ha ha.

På Lördag fyller min prins Eddy 4 år, min lilla busunge och spelgalning..ha ha. Tårta och paket såklart!!

Annars då? Jimmy jobbar fram till Torsdag nästa vecka sen är det äntligen semester.......i 6 härliga veckor, så skönt. Vi har inte planerat något speciellt förutom 2 veckor i stugan. Vi tar dagarna som dom kommer helt enkelt. Mycket är ju så väderberoende och i Sverige kan det ju lika gärna vara 11 grader och hagel i Juli så vi får se vad som bjuds i år.

Om jag fick drömma fritt så skulle jag gärna spendera en weekend (torsdag tom söndag) i Barcelona med Jimmy men det är svårt med barnvakt i 4 dagar tror jag (men man kan ju drömma lite).
Sen skulle jag gärna åka med hela familjen till Furuvik, den parken är sååå fin.
Tom Tits i Södertälje har vi inte varit på än så det skulle vara jätte kul.
En ålandstripp med övernattning på åland kanske, dom har jätte mysiga platser där med fina badplatser osv.

Ja vi får se vad som händer =0)

Moi moi!!!

Sommarpresenter

Snart är det dax för barnen att ta sommarlov och vid avslutningen brukar man ju ge bort något till fröknarna och när det gäller mina barns förskola så har jag som regel att det alltid ska vara hemmagjorda presenter. Vid varje jul och varje sommaravslutning gör jag also egna små presenter. För det första så tycker jag att det är roligare och mer personligt att få något hemmagjort och för det andra tycker jag inte att man ska lägga så mycket pengar på det man ger bort, det är ju tanken som räknas. Att få något som någon har lagt ner både tid och tanke på känns mer tacksamt på något sätt....håller ni inte med?

I år tänkte jag koka en egen salsasås och hälla upp i fina burkar, perfekt till sommarens grillningar. Sen blir det en flaska hemmagjord vinegrett var att hälla över tex salladen och slutligen en varsin smultronplanta att sätta i trädgården. Det blir väl bra?
Jag har ju varit hemma i alla dessa förskoleår så jag har ju tiden till sånt här, får se hur det blir sen =0) Ha ha ha.

Nä, nu ska jag ut och klippa lite buskar som håller på att bli för stora, Jimmy ringde imorse och påminde mig om att det behövdes så det är väl bara att sätta igång.

Slit & Släp

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen från Jämtland. Det har varit en mysig helg, mycket snickrande och kånkande men det blev jätte bra tillslut. Det blåste en hel del dom 2 första dagarna men solen var i alla fall framme så det gick, så länge det inte regnar så är jag nöjd. Jag hade sytt nya gardiner till köksfönstret och nya draperier till våningsängarna och det blev jätte fint. Hade med mig en ny matta att lägga under köksbordet(plast/trasmatta) samt ny vaxduk till bordet. Lite lyktor och små glas till värmeljus, blev mysigt. Måste piffa lite och göra det hemtrevligt, då trivs jag bättre. Allt är så gammalt i huset och har hängt med mååååånga långa år så det behövdes lite nytt, hoppas ni andra ägare är ok med det, jag har inte slängt något av det som var utan vikt ner det i lådorna.
Tyvärr hamnade kameran i vattnet så har inga bilder att visa just nu.

Idag fyller världens finaste Linnea 8 år. Grattis älskling, vi ses ju på Fredag. En studsmatta som är gigantiskt stor väntar på dig i trädgården :-) plus en massa andra paket.

Kram banan!!!

Krasslig!

Känner mig krasslig, har gjort det sen imorse....käkar Ipren och dricker Berocca och hoppas att det ska ge med sig, vill inte bli sjuk nu, vi ska ju åka till landet i helgen. Vi ska åka upp på Torsdagkväll och om Jimmy får ledigt mån,tis oxå så stannar vi till tisdag, hoppas att det går det blir så kort annars när man åkt så långt, vet inte exakt hur långt det är men kanske 55-60 mil. Hoppas på fint väder så man kan vara mest ute, det är mysigast då. Elda,fiska och bara njuta av den vackra naturen.
Som sagt....hoppas jag känner mig piggare imorgon.



Tjao!

RSS 2.0