Helgen slut, ny vecka nya tag

Helgen gick som vanligt sketa-fort, i Fredags var vi bara hemma och slappade, kunde inte komma på ett smack att äta till middag så det blev faktiskt sill, lax, potatis och romsås, lite köttbullar slank ner oxå, gott. Tog ett varmt bad och drack ett glas vitt, mys pys.

I Lördags röjde vi runt här hemma,slängde och rensade bland allt skit man samlar på sig. På kvällen var jag hos Sandra på Tupperware party, ett gäng tjejer, vin, tacosnacks och en väldig massa plast saker med evighets hållbarhet på som man inte kan leva utan, eller? Köpte faktiskt ingenting.

På Söndagen åkte vi till Ikea (det gjorde VÄLDIGT många andra människor oxå) för att handla en resårmadrass till Eddy, blev lite annat smått och gott me som vanligt. Efter det styrde vi kosan mot Elvir och Almira (goda vänner) som behövde hjälp med att skruva ihop en nyköpt garderob, där blev vi kvar fram till 22:00, det tog tid med skruvandet och sen ville Elvir bjuda på lite smått att äta. Dom har precis fått tillökning i familjen så jag har även sniffat bebis.

        


Just nu!

Oh o, Milton har fått tag på toarullen, ha ha ha........


Få närvarande

Dåligt deltagande vid middagsbordet idag. Jimmy har inte kommit hem än, har inte hört ett ljud heller. Ida och Linnea skulle vara hemma klockan 18:00, inte ett spår av dom heller, Milton sov, så det blev bara jag och Eddy till bordet men det var trevligt det oxå.



Köttfärsgratäng blev det.



Gott!!!!!



Vi var båda duktiga och åt upp allt =0)






Hemma igen

Tog en fika med Sandra på växtförsäljningen, det är jätte mysigt där. Blev en kycklingsmörgås med mangorajja och en latte till det,mumsigt.


Milton var med, han fick nöja sig med ett "Marie kex" han var nöjd.


Sen åkte vi vidare ner på stan och glodde lite, gick runt och drömde om allt jag ville ha.
Köpte lite nya blommor i alla fall för sommarblommorna har gjort sitt, så nu fick det bli lite hösttåliga blommor.





Och sen hittade jag den här, satte ner en av mina murgrönor i den, blev fint.



Nu ska vi åka till skolan och hämta upp Linnea. Försöka handla något att äta på vägen hem. Den eviga frågan, vad blir det till middag idag då? Får se, tror jag köper köttfärs och hittar på något av det.
See you.

Ut på stan!

Ska strax göra i ordning mig och lilleman för en tur på stan, ska ner till växtförsäljningen bla och se om dom har lite kuliga saker, tycker om att bara gå där och titta på allt fint, se om det kommit in lite höst-prylar/växter.
Tar väl en tur ner till centrum oxå för att handla lite att fylla upp kyl och frys med.
Hörs sen.

Frågor

Hittade lite frågor inne på Familjeliv (ett forum) som jag tänkte ta upp här istället.

1. Vad motiverar DIG att gå ner i vikt?

SVAR: Tydligen inte ett smack

2. Köper du buketter till dig själv?

SVAR: Absolut, fast det är väl till hemmet

3. Vad skulle du aldrig ta på dig?

SVAR: Kroppsstrumpa i nät-variant, av förklarliga själ, ha ha

4. Vad blir det till middag idag?

SVAR: Ärtsoppa ( Trist men så lätt och snabbt)

5. Vad lyssnar du på just nu?

SVAR: 4 trötta gnällspikar

6. Är du och din partner lika till utseendet?

SVAR: Nej det skulle jag inte säga. Se själv


7. Längtar du till Julen?

SVAR: Nix.

Hela förmiddagen i telefon!

Först åkte vi till skolan med Linnea (kom i god tid) sen ner på dagis med Ida och Eddy, sen gick jag och Milton hem, han var trött så han fick en flaska välling och sen somnade han som en stock.
Jag passade på att se över våra försäkringar och alla månadskostnader som är fasta, tänk vad det finns pengar att spara där, satte mig ner och ringde upp några av dom största bolagen och fick offerter på månadskostnader om man försäkrar hus,bil,barn och oss vuxna, tror att jag har bestämt mig men ska gå igenom lite med Jimmy ikväll. Alla jag ringde till var riktigt trevliga och proffsiga säljare som kunde sina försäkringsvillkor utan och innan, dom kunde svara på alla mina trixiga frågor, det var skönt. Ställde samma fråga till alla : Varför ska vi välja just erat bolag, vad är det som är så bra med just er??  Det är alltid lika kul tycker jag, då får dom rabbla sitt och skryta lite, ha ha ha. Sen att alla tycker att dom är bäst det är ju inte så konstigt, det är ju deras jobb. Men det resulterade i alla fall i ett rätt ok pris per månad, får se hur vi gör.
Nu ska jag slänga in lunchen i ugnen och sen försöka röja lite här hemma som vanligt.

Hej svejs


Sol

Att vakna till strålande solsken och glada små barn är härligt, humöret höjs direkt sen en kopp java till det,mmmm kan inte starta bättre. På med alla kläder,  packa alla väskor, inte glömma frukt idag igen (hemska mamma) , få ner lite frukost i fem tomma magar och sen iväg till dagis och skola, idag gick det smärtfritt och Linnea kom bara 8 minuter försent. Dom ska ha upprop i eftermiddag så första riktiga skoldagen börjar imorgon och då ska vi ta mej sjutton inte komma sent.
På väg till dagis.


Alla klara? Japp, då går vi.


Eddy fixar dom barnsäkra grindarna stolt när vi ska igenom, hua hoppas fröknarna har koll på dagarna när dom är ute.


Härligt blå himmel.


Måste bara visa skylten som hänger på vår grind. Vi fick den av svärmor sist hon var här. Passar väldigt bra här hos oss.


Nu är det bara jag och Millis kvar, vad ska vi göra idag då? Får se vad som händer, skönt att inte ha några måsten faktiskt.

Milton vägrar sova

Klockan är snart 21:30 och Milton som brukar sova senast 19:30 utan bråk står i sin säng och grimaserar,snackar och övar på sin nya krypteknink och verkar inte ha några som helst planer på att sova,grr grr.......



Söt Göte!!!!!!!

Bra för magen

Mellisdax här hemma direkt efter dagis, yoghurt och smörgås. Jag köpte en ny ( i alla fall ny för mig) från Verum som innehåller en massa bra saker för magen och som dessutom är nyckelhålsmärkt, den var jätte god, passar utmärkt som mamma-mellis.




    

Uppdatering

Hela helgen gick åt till sovalkoven men nu är det klart. Linnea verkar nöjd och det gick bra att sova där.

     

       

Nu ska bara alla saker och möbler in och sen göra i ordning Eddys och Miltons rum, det blir till att måla en hel del eftersom det är en massa rosa där inne :-)  Får se när man hinner det.


Fixardax!

Linnea har ju haft det största rummet på övervåningen fram tills nu men det ska det bli ändring på, eftersom vi är ett rum kort så ska killarna få dela och då är det ju rätt logiskt att dom ska ha det största, så nu har min käre make börjat fixa lite i Eddys gamla rum som ska bli Linneas. Rummet är ganska litet men bakom väggen gömmer sig en rätt stor "kattvind" och den ska vi nu göra iordning så man kan ha det som sovalkov för att på så sätt få mer golvutymme över för lek osv.
Funkar det bra så ska vi även göra likadant i Idas rum som är större men mer avlångt och konstigt, det blir bättre för henne då oxå plus att hon garanterat vill ha som syrran.
Så här ser det ut för tillfället.




Uppdaterar lite eftersom. Jimmy och Ida är iväg och handlar material nu. Linnea kommer på Söndag, skulle vara kul om man hann få klart, får se hur det går.

Bröllopsdag!

Idag är det min och Jimmys bröllopsdag, vi gifte oss 13 Augusti 2005 så det är 4:a år sen idag. Det var en helt underbar dag och jag minns alltid tillbaks på den med värme och glädje.





Det finns ingen som Jimmy och jag är så glad att jag träffade honom den där stormiga kvällen på havet. En underbar man,far och vän. Jag älskar dig så mycket.

Tillbaks till verkligheten!

Ja,ha, då var man tillbaka i vardagslunken igen, Jimmy har börjat jobba, Ida och Eddy har börjat på dagis igen och jag och Milton är hemma och håller ställningarna (läs, tvättar,städar,handlar och lagar mat). Linnea är ledig tom 20 Augusti sen börjar hon första klass. 1 år kvar till nästa sommar :-(   Jag är verkligen en sommartjej, mår mycket bättre av sol och ljusa kvällar. Nu väntar en lång höst, med galonisar och stövlar, massor av kläder osv osv. Viss kan det vara mysigt ibland oxå med höst, massa tända ljus och härliga grytor men måste den vara sååå lång?

Idag kommer svärmor på besök, ska möta upp henne i centrum för jag måste handla lite, Ida behöver nya stövlar och Eddy lite mer mjukisbyxor, han håller på och slutar med blöjan nu så jag måste lämna extra mycket byxor på dagis ifall det händer olyckor. Han har varit jätte duktig hela sommaren så det ska nog gå fortsatt bra. Min stora gosse <3

See you later.

Bröllop!

I Lördags var vi på bröllop i Ununge kyrka, Jimmys lillebror Tommy och hans Anlexandra gifte sig. Efteråt var det bröllopsfest, god mat och tårta. Korvgrillning och fiskedamm till alla barn, det var jätte fint. Solen sken och det var riktigt varmt, perfekt väder för ett sommarbröllop. Det var lite kul att det var just den 8/8 för det är min och Jimmys förlovningsdag =)



Ett jätte fint par <3   Önskar er all lycka.

Borta bra men hemma bäst!

Japp, nu är vi hemma igen, skönt att åka bort för att längta lite efter det man har här hemma. Saknade grabbarna så mycket.
Vi har i alla fall haft det jätte bra,varmt och strålande sol från blå himmel varje dag, dom sista 3 dagarna var det sååå varmt, man fick sitta i poolen mest hela tiden för att inte svettas ihjäl. Fick massor av beröm för tjejerna där nere av andra boende på hotelet och sånt gör ju alltid att man blir lite extra stolt i mamma- hjärtat.
Här får ni lite bilder från resan.
     
     

     

Det blir en dag pa stranden!

Solar och badar i Pina Colada........
Solen skiner fran en klarbla himmel varje dag nar vi vaknar, gar ner och ater frulle och sen hem och packa strandvaskan.
Vi har som sagt hittat ett jatte stort poolomrade med massa kanor och vattenfall som tjejerna gillar, sa dar ar  vi vaje dag nu, 8 Euro for 2 strandstolar, svinigt dyrt men battre an hotellet.
Tjejerna lever pa sockerkaka,spaghettioch meloner, dom gillar inte maten har, igar at vi ute istallet, pizza, det var gott och gick ner som tur va. Har pa hotelet far man ta dricka sjalv i pumpar, bira och olika lasker, gott med fri Mythos,ha ha ha.
Saknar min killar dar hemma jatte mycket,hoppas ni har det bra, far inga svar pa sms sa jag vet ej om dom gar fram.

Till min goa man: JAG SAKNAR DIG JATTE MYCKET, ALSKAR DIG. PUSS!

Nej,dax att fylla pa med bira..........i SOLEN.

RSS 2.0